Szétválasztjuk a tojásokat, habot verünk az öt tojásfehérjéből.
A három tojássárgáját fehéredésig habosítjuk a nyírfacukorral. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, kifacsart levét, a sót, a sütőporral elkevert rizslisztet, a reszelt répát és a darált diót, alaposan összedolgozzuk.
Végül óvatosan a masszába forgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket is.
Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal és megszórjuk rizsliszttel (vagy kibélelünk sütőpapírral). Beleöntjük a masszát, és 190 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A tetejére összekeverjük a sárgabaracklekvárt a rummal és a darált dióval, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen a massza. A megsült, forró tésztát rácsra borítjuk, és azonnal rákenjük a rumos-diós lekvárt. Rászórjuk az összevágott pirított diót. Így hagyjuk kihűlni. Hidegen szeleteljük.