Diós-sütőtökös tagliatelle sült gesztenyével, balzsamos céklával

Legalább két órára beáztatjuk a gesztenyét, majd mindegyiket bemetsszük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 250 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A sütőtököt feldaraboljuk, sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük a szeleteket, sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a zsályát, két evőkanál olívaolajat csepegtetünk rájuk, és 190 °C-os sütőben 40 perc alatt puhára sütjük. Ezután a sütőtök húsát kikanalazzuk, és az alaplével, némi sóval meg borssal simára összetörjük (maradhat egy kicsit darabos is). A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a sütőtökkrémmel.

Meghámozzuk és felkockázzuk a céklát. A balzsamecetet elkeverjük három evőkanál olívaolajjal és a barna cukorral, majd ráöntjük a céklakockákra, és alaposan összeforgatjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor száraz serpenyőben illatosra pirított dióval szórjuk meg a tésztát, rákanalazzuk a balzsamos céklát, köré rakjuk a sült gesztenyét.

Vegán „bolognai” spagetti lencsével

kaloria 760 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.