Diós banánszelet

A tojássárgájákat a cukor egyharmadával, egy csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény
habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a finomra darált diót meg egy csipetnyi fahéjat. Ezután a masszát sütőpapírral kibélelt 20 × 30 cm-es tepsibe töltjük, és az előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50 percig sütjük. Amikor a tészta már teljesen kihűlt, kivesszük a formából, és két lapra vágjuk.
A lekvárt a rummal felfőzzük, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a felével bekenjük az egyik tortalapot. Rátesszük a másikat, azt is bekenjük. Meghámozzuk a banánokat, hosszában félbevágjuk, azután citromlével megkenjük,
hogy ne barnuljanak meg. Beterítjük velük a sütemény tetejét, majd bevonjuk a csokoládémázzal. Ha a máz megdermedt, a süteményt szeletekre vágjuk, tejszínhabbal és banánkarikákkal díszítjük.

kaloria 340 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink