Diós bodzatorta

Diós bodzatorta

A lisztet a puha vajjal, 2 evőkanálnyi mézzel, a vaníliás
cukorral és egy egész tojással sima tésztává összegyúrjuk.
A tésztát 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben. A
sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A lisztezett deszkán kinyújtott tésztával kibélelünk egy
26 cm átmérőjű kivajazott tortaformát. A tésztán elosztjuk
a bodzabogyót. A 3 tojás sárgáját habosra keverjük a
maradék mézzel. Hozzáadjuk a tejszínt meg az őrölt dióbelet, majd csipetnyi fahéjjal ízesítjük. A krémbe beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, azután a masszát rákenjük a bodzára. A tortát a sütő középső részében körülbelül 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

kaloria 240 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink