Diós szedertorta
A hozzávalókból sima tésztát készítünk, két réteg fólia között kinyújtjuk, és a szélén 2 cm magas peremet húzva kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kivajazott
tortaformát. Azután az egészet 2 órát pihentetjük a hűtőszekrényben. A tészta alapját villával megszurkáljuk, betakarjuk sütőpapírral, és beleszórjuk a babot. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd kivesszük,
eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt. A masszát a megsült tésztára öntjük, a szedret elosztjuk a tetején, és a süteményt 160 fokos sütőben kb. 25 percigsütjük. A tortát a félretett dióval, szederszemekkel és tejszínhabbal díszítjü
Töltelék
A töltelékhez a diót finomra daráljuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A szedret leöblítjük és lecsepegtetjük. A cukrot a vajjal, a reszelt citromhéjjal, a tojással és a liszttel habosra keverjük, végül beleforgatjuk a darált diót.