Forrás: Ványi László

Diós töltött káposzta

Diós töltött káposzta

A káposzta torzsáját kivágjuk, és egy nagy fazékban,
forrásban lévő vízzel leforrázzuk. A nagyobb leveleket leszedjük – ezekbe töltjük majd a tölteléket –, a maradék
káposztát pedig csíkokra vágjuk.
A töltelékhez a rizst megpároljuk, összedolgozzuk a tojással, az apróra vágott petrezselyem zöldjével, a durvára vágott dióval meg egy csipet sóval, végül a masszát hagyományos módon betöltjük a káposztalevelekbe. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a felcsíkozott káposztát, sóval, őrölt fehér borssal, csomborral ízesítjük. Beletesszük a töltelékeket, vízzel felengedjük, és kb. 60 percig lassan pároljuk. Végül a káposztát behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, egyet még rottyantunk rajta és forrón tálaljuk.

kaloria 720 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink