Diós-almás rakott pulyka
A pulykamellet vékonyra felszeleteljük, meghintjük sóval
és frissen őrölt borssal, az almákat félbevágjuk, kivesszük
a magházukat, azután héjastól fél centi vastagra szeljük. A rozmaringot apróra vagdossuk, és a sajtot is felszeleteljük.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd beleteszünk egy
sor pulykahúst. Finoman meghintjük rozmaringgal, betakarjuk almaszeletekkel, az almát pedig befedjük egy sor szeletelt sajttal. A sajtot megszórjuk durvára vágott dióval, azután addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból futja. A tetejére sajt kerüljön.
A tálat előmelegített sütőbe tesszük. A rakottast előbb
30 percig 150 fokon sütjük, majd további 5 percig 200
fokon, hogy megpiruljon a teteje. Köretnek burgonyapürét
kínálhatunk hozzá.