Diós-barackos kiflik
Finom, melegséget árasztó ízek hordozója a diós-barackos kifli, igazi téli csemege. Felhasználás előtt jó félórával a tészta hozzávalóit szobahőmérsékleten melengetem, majd összedolgozom a krémsajtot a vajjal, a cukorral és a tojássárgájával. Hozzáadom a lisztet, a sütőport, a sót, és összegyúrom. Fóliába csomagolom, és egy órára hidegre teszem. A hűtőből kivéve a tésztát megfelezem, és külön-külön kb. 25 cm átmérőjű kört nyújtok belőlük. Ne lepődjünk meg azon, hogyha a tészta a krémsajt miatt leragad – a nyújtás előtt jó sok lisztet szórjunk alá.
Míg hűl a tészta, elkészítem a tölteléket. Ekkor 12 szeletre vágom, melyeket kifli formában tekerek fel – a széles végével kezdve, így jönnek szépen elő a tekervények. Ugyanezt a kenést, szórást, tekercselést
megcsinálom a tészta másik felével is, így összesen 24 darabot kapok.
A kifliket sütőpapírral bélelt, kivajazott, kilisztezett tepsire teszem, megkenem a tojás és tej keverékével, végül meghintem fahéjjal elkevert kristálycukorral.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. A készítést követő napon lesz igazán lágy, omlós.
Töltelék
Összekeverem a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és a durvára vágott diót. Az egyik kört megkenem 3 evőkanál baracklekvárral, és rászórom a töltelék felét, kicsit belenyomkodom.