- Meghámozzuk a nyers céklát, és dobókockányi darabokra vágjuk. A durvára tört diót egy pici serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. Ha kész, rögtön átöntjük egy tányérra.
- Felrakunk egy nagy fazék vizet a tésztának; amíg az megfő, elkészítjük a zöldséges alapot.
- Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk. Beledobjuk a lereszelt fokhagymát, fél percig pirítjuk, utána rögtön rádobjuk a céklát. Időnként megkeverve megsütjük. Ha kész, ráöntjük a balzsamecetet, sóval és őrölt borssal ízesítjük. Alaposan kiforraljuk.
- Erre az alapra szedjük rá a kifőtt, leszűrt, lecsöpögtetett tésztát. Azonnal hozzáadunk 10 dkg felkockázott kecskesajtot, jól összeforgatjuk. Megszórjuk a pörkölt dióval és az összevágott snidlinggel, ráforgácsoljuk a maradék kecskesajtot.
Hozzávalók
4 személyre