Diós-sütőtökös pite

Diós-sütőtökös pite

Aprítógépben morzsásítjuk a fagyos vajat a cukorral, a sóval, a liszttel. Csak pár nyomásra van szükség, akkor jó, ha a vaj még kis pelyhekben van benne. Utána a morzsát deszkára borítjuk, és gyors kézzel (hogy nehogy átmelegedjék a tészta a kezünk melegétől) összegyúrjuk a tojássárgájával. Cipót formázunk belőle, és berakjuk a hűtőbe legalább egy órára. Utána a tészta háromnegyed részét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kis-közepes tepsit úgy, hogy az oldalfalakra is jusson a tésztából. Ismét berakjuk a hűtőszekrénybe félórára. Közben elkészítjük a tölteléket. Áttörjük a tököt, majd összedolgozzuk a tojássárgájákkal, a sűrített tejjel, a fűszerekkel és a dióval. A tésztaalapot villával megszurkáljuk, megszórjuk az összetört keksszel. Rásimítjuk a tölteléket. A maradék tésztából kis virágokat vágunk, ráfektetjük a töltelék tetejére. Felvert tojással lekenjük. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10-15 perc múlva csökkentjük a hőmérsékletet 170 fokra, és készre sütjük. Langyosan tálaljuk, kökénylekvárt (esetleg tejszínhabot) adunk mellé.

A TÖLTELÉKHEZ

kaloria 210 CAL
ido 155 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink