A PISKÓTÁHOZ
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 8 perc/lap – Habot verünk a fehérjékből. A sárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáforgatjuk a darált diót, mandulát és a tojáshabot. Mérleg segítségével négy egyforma részre osztjuk. 24 cm átmérőjű, kerek tortaformában egymás után megsütjük a vékony piskótákat, 180 fokra előmelegített sütőben.
A KRÉMHEZ
A krémhez kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Felforrósítjuk a tejet, majd átrakjuk gőz fölé, hozzávegyítjük a tojásos keveréket, és kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Végül kihabosítjuk a puha vajat, és azt is hozzádolgozzuk.
AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSHOZ
Az összeállításnál három lapra teszünk egy-egy réteg vaníliás krémet, megkenjük szederlekvárral. Az összerakott torta oldalát és tetejét is bekenjük krémmel, oldalt meghintjük darált dióval. A tetejét pirított dióval, friss szederrel, citromfűlevéllel díszítjük. Nem árt, ha hideg helyen áll pár órát fogyasztás előtt.