Dióval bélelt körte karamellmártásban

Dióval bélelt körte karamellmártásban

A körtéket meghámozom, az alján át kiveszem a magházat, de a szárat rajta hagyom. 5 dkg cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat és a fehérbort fél liter vízben negyedórát forralom, majd beleállítom a körtéket, és öt percig párolom. Félreteszem hűlni, addig elkészítem a tölteléket. Amikor kihűlt, óvatosan megtöltöm vele a körték belsejét. Az öntethez borostyánszínűre karamellizálom a cukrot, hirtelen felengedem a vízzel, és addig forralom, amíg a karamell elolvad. Állandó keverés mellett beleforralom a zselatint, és hagyom kihűlni. A körtéket néhányszor megmártom a karamellkrémben, hogy mindenütt bevonja a szép, fényes máz, majd a gyümölcsöket tálra helyezem és a maradék mártással körbeöntve kínálom.

Töltelék

A vízben elkeverem a mézet, a vaníliás cukrot és a reszelt
citromhéjat, felforralom, és ráöntöm a mazsolával elkevert darált dióra.

kaloria 260 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.