Forrás: O. Horváth György

Diszkoszban sült zöldséges füstölt csülök

O. HORVÁTH GYÖRGY RECEPTJE magazinunk Füstös konyha rovatában. –
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 1 óra – A HOZZÁVALÓKAT 6 személyre számítottuk: Elsőként a csülköt főztem meg félig puhára nagyjából 40 perc alatt egy kuktában. Közben megtisztítottam és nagy darabokra vágtam a zöldségeket, melyeket leöntöttem egy kis olajjal, sóval, borssal, rozmaringgal és köménymaggal jól elkevertem. A diszkoszt kibéleltem több réteg alufóliával, erre felszeletelt császárt raktam, majd beleszórtam a zöldségeket, a fokhagymát, a negyedelt lila hagymákat, a diónyi gyömbért, a narancsot. Erre terítettem rá a kicsontozott csülköt. Aláöntöttem a bort, az egészet befedtem fóliával, és már mehetett is rá a diszkosz teteje. Kisebb parázsba raktam, köré apróbb ágakkal folyamatosan tápláltam a tüzet. Egy óra kellett, hogy a zöldségek megpuhuljanak, a nagyja levét elfője. Közben lila káposztát szeleteltem, lepároltam egy kis hagymán, karikázott almán, köményen, borson, és pezsgővel öntöttem fel. Tálalás előtt a káposzta egy részét leturmixoltam, és egy félbevágott paprikába töltve kínáltam a csülök és a párolt zöldségek mellé. (A káposzta ilyetén elkészítését nem én találtam ki, de már nem tudom, hogy hol olvastam. Most közreadom, mert nagyon gusztusos, érdemes kipróbálni!) Pezsgő és vörösbor egyaránt illik az ételhez.

kaloria 810 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink