Disznótoros töltött káposzta
A lapockát megdaráljuk. A rizst félig megfőzzük. A darált húsból, rizsből a tojással tölteléket készítünk. Sóval, borssal ízesítjük. A káposztaleveleken egyenletesen elosztjuk, és becsomagoljuk. Egy nyolcliteres lábas alját kirakjuk a darabokra vágott szalonnabőrrel, ezt meghintjük vékony réteg apró káposztával. Sózzuk, és rákarikázunk egy kis csípős paprikát. Megrakjuk a felszeletelt friss kolbásszal, ezt megint egy vékony réteg apró káposzta követi. Megszórjuk csomborral. Ezután egymás mellé tesszük a töltelékeket, erre vékony réteg káposzta kerül. A véres hurka következik, újra káposzta, amire a májas hurkát tesszük. Tetejére az utolsó réteg káposzta. Meghintjük csomborral, sóval, rákarikázzuk a maradék csípős paprikát, majd nyakon öntjük tejföllel. Lefedve, és forró sütőbe téve legalább 3 órát sütjük.