Dolma

Dolma

A magyar konyhában töltikének hívják az örmények
dolmáját. A húsokat finomra daráljuk, a vöröshagymát
apróra vágjuk, és a rizzsel, a fűszerekkel, valamint az olajjal összekeverjük. (A fűszert ízlés szerint használjuk.) A lila bazsalikom Magyarországon nem mindenhol kapható,
ha nem jutunk hozzá, jó a hagyományos bazsalikom is. A
keverékből kisujj méretű hengereket gyúrunk, és szőlőlevélbe csavarjuk. Szorosan egymás mellé lábosba helyezzük őket, a sűrített paradicsommal és annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. A vízbe öntünk egy kis olajat. Helyezzünk rájuk egy kistányért, hogy miközben főzzük, ne essen szét a szőlőlevél. Körülbelül 30 percig kell kis lángon főzni, ameddig a rizs megpuhul. Fokhagymás joghurttal vagy tejföllel tálalhatjuk.

kaloria 420 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink