Dolme Morgh
A csirkemelleket kicsontozzuk, és vékony, lehetőleg minél
nagyobb szeletekre vágjuk. A padlizsánokat meghámozzuk, lereszeljük, és egy kanál olívaolajon késhegynyi só, bors, oregánó és 3 gerezd zúzott fokhagyma hozzáadásával megpároljuk. Az olajbogyót lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk, a feta sajtot kisebb kockákra aprítjuk. A hússzeleteket enyhén megsózzuk, majd egyenként alufóliára fektetjük. Elosztjuk rajtuk a párolt padlizsánt, majd ráteszünk egy-egy darabka szárított paradicsomot, végül az aprított olajbogyót meg a feta sajtot. A kupacokat meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, és a fólia segítségével csinos tekercsekké formázzuk. A hústekercseket tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, kb. 200 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt eltávolítjuk a fóliát, és a tekercseket sáfrányos rizzsel és joghurtos-paradicsomos öntettel tálaljuk.