Duna-hullám

Tészta

A margarint a cukorral krémesre keverjük. Egyenként
hozzáadjuk az egész tojásokat, és a masszát habosra
keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd
az egészet összedolgozzuk. A tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megszórjuk a lecsepegtetett
meggybefőttel (pár szemet félreteszünk a díszítéshez). A
másik felébe belekeverjük a kakaóport, azután a barna
tésztát a meggyes rétegre halmozzuk, és a keverőlapáttal
szétterítjük. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe
tesszük, s kb. 35 percig, tűpróbáig sütjük.

Krém

Elkészítjük a krémet. A pudingport simára keverjük
a befőtt levével (kb. 3 dl), lassú tűzön sűrűre főzzük
és kihűtjük. 15 dkg margarint habosra keverünk 15 dkg
porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal. Bevonjuk
vele a süteményt, végül a tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.

kaloria 520 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.