Duna-hullám aranyló barackkal

A felkockázott vajat 12,5 dkg cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral lisztet, és 2-3 evőkanálnyi tejszínnel együtt elkeverjük benne. A tészta felét egy kivajazott 26 cm-es sütőformába öntjük. A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport, és elkeverjük. A világos színű tésztára öntjük.

Az őszibarackokat lecsepegtetjük, felkockázzuk és szétterítjük a tészta tetején. Betesszük a 175 fokos sütőbe, és 30 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. 4 lap zselatint hideg vízbe áztatunk. 5 dkg cukrot összekeverünk a mascarponéval meg a túróval. A zselatint elkészítjük, majd a túrókrémhez adjuk. A maradék tejszínt felverjük, és a krémbe keverjük.

A krémet szétterítjük a sütemény tetején, és 4 órára hűtőbe tesszük. A maradék őszibarackot összeturmixoljuk. Feloldunk 3 lap zselatint, majd a barackpüréhez adjuk. A hűtőben hagyjuk dermedni, azután elsimítjuk a sütemény tetején, villával hullámokat rajzolunk bele.

Hagymaleves grillezett hagymából, sajtos-baconös pirítóssal

kaloria 320 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink