Dupla habos sárgabarackos pite

Összegyúrjuk a tésztához a lisztet a puha vajjal, a tojássárgájával, a porcukorral és a csipet sóval. Hagyjuk öt percig pihenni, majd kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek piteformát úgy, hogy az oldalfalakat is befedjük. Betesszük legalább egy órára a hűtőszekrénybe. Utána kivesszük, hagyjuk még állni szobahőmérsékleten 15 percet. Utána ráteszünk egy sütőpapírt, arra valami nehezéket szórunk, és 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy serpenyőben karamellizáljuk az öt deka kristálycukrot. Hozzáadunk egy evőkanál vizet, beletesszük a kimagozott fél sárgabarackokat, és pár percig sütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk. A karamellizált barackokat kiszedjük a léből, átrakjuk egy tányérra, és hagyjuk kihűlni.

A vaníliás pudingporból öt deka porcukorral és három deci tejjel sűrű pudingot főzünk, ha kész, kevergetve kihűtjük, vaníliás cukorral ízesítjük.

A hideg tésztát megkenjük baracklekvárral, majd rásimítjuk a vaníliapudingot. Erre jön a karamellizált barack. Végül rákanalazzuk a tejszínből vert habot. Szakácsfáklyával kicsit megpirított habcsókokkal díszítjük.

Sárgabarackos-levendulás pite

kaloria 340 CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink