Duplacsokis málnás muffin

Egy nagy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat: a lisztet, a kristálycukrot, a kakaóport, az instant kávét, a vaníliaőrleményt, a sót és a sütőport.

Egy másik tálban villával felverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a tejet, a langyosra olvasztott vajat, összekeverjük. Ezt a keveréket hozzáöntjük a lisztes elegyhez, és fakanállal egyneművé forgatjuk. Beledolgozzuk az apróra vágott étcsokoládét is.

Belekanalazzuk a szilikonos sütőforma mélyedéseibe (ha fém sütőformát használunk, akkor azt béleljük ki papírkosárkákkal). Minden adagba belenyomkodunk egy-két szem fagyasztott málnát. 200 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e, akkor jó, ha a közepe már nem folyik, de még egy kicsit ragacsos.

Almás muffin barnított vajjal, fahéjas habbal

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink