Almás muffin barnított vajjal, fahéjas habbal

Egy világos színű lábasban vagy serpenyőben felhevítjük a vajat. Kis lángon főzzük, körülbelül tíz percig. Először felhabzik, utána aranyszínűvé válik, és alul kiválnak belőle kis, szilárd részecskék. Az aranyszínű szép vajat leöntjük, erre lesz szükség, a darabos alsó részt kiöntjük.

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, egycentis kockákra vágjuk, és a barnított vajon pár perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Összekeverjük a száraz alkotóelemeket (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, cukor, só, porcukor, vaníliás cukor), egy másik tálban a nedveseket (tojás, joghurt, citromlé, citromhéj, méz), majd összedolgozzuk a két tál tartalmát. Végül belekeverjük a sült almát a vajjal együtt. Normál méretű muffinsütő mélyedéseibe papírt teszünk, belekanalazzuk a masszát (meg fog nőni), és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük.

A krémhez nagyon habosra keverjük az összes hozzávalót. Habzsákból töltjük, rányomjuk a muffinok tetejére. Végül tört grillázzsal, almacikkekkel díszítjük.

Kókuszos muffin ananásszal

 

kaloria 300 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.