Lebbencsleves házi tésztából
Lebbencset nemcsak a közértben vásárolhatunk, sokkal ízletesebb lesz az étel, ha a tésztát is magunk készítjük el, hiszen igazán egyszerű. Ez alig kerül több fáradságba, viszont az eredmény bőségesen kárpótol. A krumplit megtisztítom, meghámozom, kisebb kockákra vágom, majd kb. másfél liter sós vízben majdnem készre főzöm. Ezalatt a lisztből, tojásból, csipetnyi sóból tésztát gyúrok, vékonyra nyújtom, majd nagyobb kockákra vágom, és a zsírban megpirítom. A füstölt szalonnát kockákra vágom, a tésztához teszem, zsírjára pirítom, és a finomra vágott hagymát is hozzáadom. Megszórom a pirospaprikával, és hozzákeverem a lecsót. Befejezésül az egészet összekeverem a krumplilével, és jó tíz percig még együtt forralom. Forrón tálalom.