Lecsó rostélyosba göngyölve
A kisebb kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján pedig üvegesre pirítjuk a felszeletelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott
paprikát – ha szeretjük, akkor az erős paprikát is –, majd sózzuk, megszórjuk pirospaprikával és pár percig
pároljuk. Ekkor beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot is, és a szokásos módon lecsót készítünk. Ne főzzük túl sokáig, hogy ne eresszen sok levet. Az elkészült lecsót ezután megfelezzük. Az egyik felét összesütjük a felvert és megsózott tojással – ez lesz majd a töltelék.
A rostélyost szép, nagy szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, azután sózzuk és borsozzuk. Minden szeletre egy-egy
adag tojásos lecsót halmozunk, majd a húst összegöngyöljük, és cukorspárgával megkötözzük, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
Fél deci forró olajon hirtelen elősütjük, minden oldalát körben megpirítjuk a tekercseknek, majd felengedjük
annyi vízzel, hogy félig ellepje. Teszünk hozzá egy evőkanálnyit a félretett lecsóból, és ebben az ízes lében
pároljuk puhára a húst. Amikor elkészült, kiszedjük a pecsenyeléből, szeletekre vágjuk, és a félretett lecsóval
tálaljuk.