Lecsó télire

Lecsó télire

Két evőkanál zsírban üvegesre pirítunk 2 fej finomra vágott vöröshagymát. 50 dkg paradicsomot forró vízbe mártunk,
a héját lehúzzuk, és cikkekre vágva a hagymához adjuk. Néhány percig erős tűzön pároljuk, majd amikor kezd zsírjára sülni, teszünk hozzá 1 kg csíkokra vágott
zöldpaprikát. Megsózzuk, és addig főzzük, amíg a paprika
kissé megpuhul. Forrón üvegekbe töltjük, tetejére egy csipet tartósítószert és egy evőkanál olvasztott zsírt teszünk. Az üvegeket szorosan lezárjuk, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Télen, amikor lecsót akarunk készíteni,
süssünk zsírjára kevés füstölt szalonnát. Keverjünk el benne egy evőkanálnyi pirospaprikát, azután öntsük rá az eltett lecsót.

kaloria 0 CAL
ido 0 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.