Lecsó vele főtt galuskával
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, és egy edényben töpörtyűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vagy finomra aprított hagymát, átforgatjuk a szalonnazsíron,
majd megszórjuk bőven pirospaprikával. Belerakjuk a csíkokra vágott paprikát – aki szereti, hegyes erős paprikát is tehet bele –, kicsit megforgatjuk a hagymás zsíron, majd rádobjuk a cikkekre vágott paradicsomot. Megsózzuk, és a lecsót takaréklángon, lefedve főzzük.
A galuskához a lisztet elkeverjük az egész tojásokkal,
megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kemény
nokedlitésztát kapjunk. A tésztát deszkára tesszük, majd
a lassan fövő lecsóba egy kanál segítségével nagyobb
galuskákat szaggatunk. További 10 perc alatt lassú tűzön
készre főzzük.