Édes káposztás gulyás tarhonyával

Előkészítés: 20 perc Párolás: 2,5 óra

Megmossuk a húst, apró kockára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Rárakjuk az áttört fokhagymát, rádobjuk a húst, és kevergetve addig sütjük, míg ki nem fehéredik a kockák minden oldala. Ekkor levesszük a lángról, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Öntünk rá egy kis vizet, sózzuk, borsozzuk, visszarakjuk a tűzhelyre, és fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a hús majdnem teljesen meg nem puhul. Közben fűszerezzük még a csomborral meg a köménnyel. Ha nagyon elforrna a leve, mindig pótoljuk egy kis vízzel.

Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a meghámozott, kisebb darabokra vágott leveszöldségeket, felöntjük másfél liter vízzel, és addig főzzük, amíg a zöldségek is roppanósra nem puhulnak. A legvégén jön bele az apró kockára vágott káposzta. Azzal már csak annyi ideig főzzük, hogy ropogós maradjon. Kóstoljuk, és a szükséges mértékben sózzuk.

Ha rögtön megesszük a levest, akkor a káposztával beleszórjuk a tarhonyát is, az is megfő vele együtt. Ha viszont maradni fog a gulyásból, akkor érdemes külön sós vízben kifőzni a tarhonyát, és csak a tálalásnál tenni a tányérokba.

Kolbászos gulyásleves házi csipetkével

 

kaloria 350 CAL
ido 170 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink