Kolbászos gulyásleves házi csipetkével

Kevés zsíron megfonnyasztjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a kockákra vágott marhahúst, magas hőfokon kevergetve megpirítjuk. Levesszük a tűzről, keverünk hozzá körülbelül egy evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Pici vízzel felöntjük, visszatesszük a tűzre, és elkezdjük főzni. Beledobjuk a babérlevelet, fűszerezzük köménnyel, sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk. Gyakran ránézünk, átkeverjük, pótoljuk az elfőtt folyadékot. Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott gyökérzöldségeket, a zeller zöldjét, tíz perc múlva a szintén kockákra vágott krumplit is. Közben felkarikázzuk a kolbászt, és egy serpenyőben külön zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. A csipetkéhez annyi lisztet gyúrunk a sózott tojáshoz, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk, belecsipegetjük a csendesen fövő levesbe. Beleborítjuk a kipirított kolbászt is, és még pár percig rotyogtatjuk együtt.

Gulyásleves sárgaborsóval

 

kaloria 310 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.