Forrás: Vidék íze

Édes-mézes csípős csirkeszárny

A csirkeszárnyat megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, majd beleforgatjuk az olajba. Kissé megsózzuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig elősütjük.

A ketchupot összekeverjük a mézzel, a citromlével, a szójamártással, az aprított fokhagymával meg a csilivel. A csirkeszárnyakat jó vastagon megkenjük a páccal. A grillrácsra sorakoztatva 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. Ajvárral tálaljuk.

Marinált csirkeszárny hagymasalátával

Csirkeszárnyfalatok csilis-sütőtökös mártogatóval

Könnyebb fogássá varázsolhatjuk a csirkeszárnyakat, ha a pácból elhagyjuk a mézet és a szójaszószt. Helyettesíthetjük cukrozatlan, natúr paradicsomlével és csilivel.

 

kaloria 730 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink