Forrás: Ványi László

Édes musttal megőrjített csirkecombok

Édes musttal megőrjített csirkecombok

A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk, vékonyan
megborsozzuk. Meglocsoljuk étolajjal, és 160-180 fokos
sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük – közben szorgalmasan locsolgatjuk a musttal. Sütés közben a csirke is ereszt egy kis levet, így a musttal együtt nagyon finom pecsenyelét produkálnak majd. Közben a vörös- és a lilahagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A pórét hosszában kettévágjuk, felszeleteljük, ügyelve arra, hogy nagyjából egyforma darabokat kapjunk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a háromféle hagymát. Megsózzuk, megvárjuk, míg levet enged, majd hozzáöntjük a csirkesütés közben keletkezett pecsenyelét is. Ezzel éppen csak összeforraljuk, és már kész is a pikáns köret. A musttól a hagyma picit megédesedik, veszít intenzív ízéből és illatából. Nagyétkűeknek pirított burgonyát is kínálhatunk hozzá.

kaloria 490 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink