Édesburgonya-leves brokkolival

Édesburgonya-leves brokkolival

Meghámozzuk az édesburgonyát, feldaraboljuk, beleszórjuk egy fazékba. A brokkoli rózsáit levágjuk. A szárát vastagon meghámozzuk (minden fás részt le kell vágni), összevágjuk, hozzáadjuk az édesburgonyához. Meghámozzuk a hagymát, feldaraboljuk, ez is mehet a fazékba. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Sózzuk, elkezdjük főzni, közben meghámozzuk a sárgarépát, egészben hagyva beletesszük ezt is a levesbe a szintén meghámozott gyömbérrel együtt. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor kivesszük az egészben hagyott sárgarépát és a gyömbért. A levesalapba beleöntjük a tejszínt, botmixerrel áttörjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, sóval ízesítjük. Szódabikarbónás vízben pár perc alatt roppanósra főzzük a brokkolirózsákat, leszűrjük. A főtt sárgarépát felkockázzuk. Tálalásnál minden tányér levesre teszünk egy-egy adag főtt brokkolit, répát, végül meglocsoljuk tökmagolajjal.

kaloria 300 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.