Édesburgonyás-lencsés zúzaleves
Kicsi kockákra vágjuk a megtisztított zúzát. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a zsiradékon, rátesszük a két zúzott fokhagymagerezdet. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt paprikával, babérral. Rátesszük a zúzát, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Lefedve puhítjuk a belsőséget, ha közben elfőné a levét, akkor mindig pótoljuk egy kis vízzel. Amikor már majdnem puha a zúza, beleszórjuk a megmosott lencsét is. Körülbelül tíz perc múlva belerakjuk a meghámozott, kockára vágott édesburgonyát is, közben felhúzzuk egy-másfél liter vízzel. Megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá egy kis sót vagy borsot. Készre főzzük. A végén belekeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét.