Forrás: Pásztor Tünde

Édesburgonyás-lencsés zúzaleves

Édesburgonyás-lencsés zúzaleves

Kicsi kockákra vágjuk a megtisztított zúzát. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a zsiradékon, rátesszük a két zúzott fokhagymagerezdet. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt paprikával, babérral. Rátesszük a zúzát, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Lefedve puhítjuk a belsőséget, ha közben elfőné a levét, akkor mindig pótoljuk egy kis vízzel. Amikor már majdnem puha a zúza, beleszórjuk a megmosott lencsét is. Körülbelül tíz perc múlva belerakjuk a meghámozott, kockára vágott édesburgonyát is, közben felhúzzuk egy-másfél liter vízzel. Megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá egy kis sót vagy borsot. Készre főzzük. A végén belekeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét.

kaloria 250 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.