Édes-savanyú csirke bambuszos párolt rizzsel
A rizst egy kevés olajon megfuttatjuk, másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és sóval ízesítve megpároljuk. A bambuszrügyet leszűrjük, azután egy evőkanálnyi olajon egy pici fehérbor kíséretében megpirítjuk. A rizst és a bambuszrügyet összekeverjük. A borecetet a kristálycukorral feltesszük forrni, és addig forraljuk, amíg sűrű, sötét színű szirupot kapunk. Hozzáadjuk és elkeverjük benne a ketchupot. Megtisztítjuk a zöldségeket, kockákra vágjuk, és a reszelt gyömbérrel ízesítve kevés olajon félpuhára pároljuk. Beletesszük a mártásba, és egyet forralunk rajta. A húst vékony csíkokra vágjuk, sóval ízesítve olajon megpirítjuk. Ezután a zöldséges mártáshoz adjuk, és az egészet összeforraljuk. A bambuszos rizzsel tálaljuk.