ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – FŐZÉS: 1,5 óra – Egy nagy bogrács aljába rakjuk a füstölt szalonnát apró kockákra vágva. Kipirítjuk. Levesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát, és azonnal meglocsoljuk három evőkanál vízzel. Hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, a nagyon vékonyra felkarikázott vöröshagymát, a lehéjazott, feldarabolt kolbászt, a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát, valamint a hasábokra vágott répát és gyökeret. Hagyjuk a parázson néhány percig sülni, majd annyi vizet öntünk rá, hogy kétujjnyival lepje el a szilárd anyagokat. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és körülbelül 50 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott krumplit, és együtt készre főzzük. A végén mehet hozzá a bor, a karikára vágott paradicsom meg a feldarabolt virsli. Jól összeforraljuk, a végén a tejfölt és a finomra vágott petrezselyem zöldjét is belerakjuk. Friss kenyeret adunk mellé.
Hozzávalók
8 személyre