Egervári háromszilvás palacsinta
A szokásos módon nyolc palacsintát sütünk. Az aszalt szilvát apró kockákra vágjuk. A befőttet kimagozzuk, a szilvákat 4 részre vágjuk. A szilvalekvárt serpenyőbe
tesszük, hozzáadjuk az aszalt szilvát és a befőttet, valamint egy evőkanál cukrot és a kávéskanálnyi fahéjat. Pici vízzel felfőzzük, majd 15 percig pároljuk a
keveréket, hogy az ízek összeérjenek. Félretesszük, megvárjuk, amíg kihűl, majd hozzákeverjük a mascarponét. Ezzel a krémmel töltjük meg a palacsintákat,
majd háromszögbe hajtjuk.
A fél liter tejet két evőkanál cukorral és a mákkal 10 percig főzzük, majd mikor a mák megpuhult, beletesszük a kevés tejjel elkevert pudingport. Mártás sűrűségűre
főzzük. A megtöltött palacsintákat ezzel a forró puncsmártással öntjük le.