Egészben sütött oldalas
Az oldalast megformázzuk, bedörzsöljük sóval és borssal, azután karikába hajtjuk, és konyhai spárgával megkötözzük,
hogy sütés közben ne nyíljon szét. Beletesszük egy kizsírozott tepsibe, öntünk alá 5 dl vizet, és mellé helyezzük
a megtisztított vöröshagymát meg a félbevágott fokhagymafejeket is. A húst fólia alatt 1,5-2 órát sütjük a 160 fokos sütőben. Amikor megpuhult, levesszük róla a fóliát, és készre pirítjuk.
Joghurtos édeskömény
Az édesköményt megmossuk, a gyökérrészét eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk
apróra vágott snidlinggel. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beletesszük az édesköményt meg az áttört fokhagymát. Meglocsoljuk a joghurttal, megsózzuk, és pár perc alatt roppanósra pároljuk. További köretnek héjában sült burgonyát kínálhatunk az oldalas mellé.