Egreskocka fehér habbal

Egreskocka fehér habbal

A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást meg a vajat, és sima tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagolva hűvös helyre tesszük.

Töltelék

Az egrest megtisztítjuk, megmossuk (fagyasztott egrest is használhatunk), majd 2 evőkanál cukorral, a citromlével, a borral és bő 1 dl vízzel felforraljuk. A tésztát 30 × 30 centis négyzetté nyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amint a sütőből kivesszük, azonnal két részre vágjuk. A tortazselét felfőzzük a maradék cukorral meg a leszűrt egreslével, és belekeverjük az egrest – félreteszünk 10 szép szem gyümölcsöt, amire a torta díszítésénél lesz szükség. Amikor kötni kezd a zselé, egyenletesen rákenjük egyik tortalapra, aztán ráhelyezzük a másik tortalapot. Jól rányomkodjuk, hagyjuk megkötni.

Bevonat

A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, citromlevet teszünk bele, és a tésztára kenjük. Kockára vágva egressel díszítve tálaljuk, de könnyebb szeletelni, ha egy éjszakát állni hagyjuk.

kaloria 340 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.