Egyben sült karfiolfasírt füstölt sajttal

Megtisztítjuk a karfiolt, és kisebb darabokra bontjuk, majd aprítógépben rizsméretű morzsává aprítjuk. A két evőkanál zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a nagyon apró kockákra vágott zöldségeket meg a karfiolrizst, és világosbarnára pirítjuk. Hagyjuk hűlni.

A zsemléket összetépjük, langyos vízbe áztatjuk. Pár perc múlva kifacsarjuk, elmorzsoljuk, beletesszük a keverőtálba. Hozzáadjuk a sült zöldségeket, a reszelő durvább oldalán belereszeljük a füstölt sajtot. Beledolgozzuk a három tojást. Sóval, borssal, összevágott petrezselyem zöldjével és kakukkfűvel ízesítjük. Ha túl lágy lenne a massza, akkor beledolgozunk pár evőkanál zsemlemorzsát.

Egy tepsit kikenünk pici zsiradékkal, megszórjuk kevés zsemlemorzsával. A masszából két rudat formázunk, átemeljük a tepsire, a tetejét vizes kézzel lesimítjuk. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd vastag szeletekre vágjuk. Krumplipürét adunk mellé.

Karfiolos rakott sertésszelet

kaloria - CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink