Egyben sült tarja kakukkfüves birsalmával és sütőtökkel

A hús fűszerezéséhez összekeverjük a két evőkanál zsiradékot a fűszerekkel. Alaposan bedörzsöljük vele a húst. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Egy tepsibe rakjuk a húst, mellétesszük a vörös- és a fokhagymát, öntünk rá kevés vizet. Alufóliával lezárjuk, és 170 fokos sütőben másfél órán át sütjük. Utána levesszük róla a takarást, és 190 fokon ropogósra pirítjuk.

A körethez a tököt megtisztítjuk, kockákra vágjuk, az birset lesúroljuk, cikkekre szabjuk, mindezt sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a zsiradékkal. Egy rétegben beleöntjük egy tepsibe. A tetejére fektetjük vagy szórjuk a kakukkfüvet, és 160 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.

Csornai paprikás

kaloria - CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink