A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd minden oldaláról alaposan bedörzsöljük sóval, őrölt köménnyel és borssal. A gyökérzöldségeket és a vöröshagymát
meghámozzuk, nagyobb darabokra felvágjuk. Egy sütőtepsibe rakjuk a húst, köré szórjuk a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Leöntjük annyi olvasztott sertészsírral, hogy a hús háromnegyedéig érjen. Alufóliával
letakarjuk, és 160 fokos sütőben sütjük másfél-két órán keresztül. Utána levesszük róla a takarást, kiszedjük mellőle a zöldségeket. Ha a hús nem pirult volna meg, akkor 200 fokos sütőben megpirítjuk a tetejét. Utána hagyjuk állni egy negyedórát, majd vastagabb szeletekre vágva tálaljuk. A megpuhult gyökereket botmixerrel összetörjük, ha kell, ízesítjük egy kis sóval, ezt kínáljuk köretként a pecsenye mellé.
Hozzávalók
4 személyre