Egybesült vagdalt kelkáposztában
A kelkáposztaleveleket forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Ezután leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát és a paprikát kockákra vágjuk, és forró olajban megpároljuk. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd félretesszük. Ha kihűlt, belekeverjük a kapribogyót és a joghurtot.
A vízbe áztatott zsemlét kinyomkodjuk, összedolgozzuk a darált hússal, a párolt hagymával és az egész tojással. A keményre főtt, megpucolt tojásokat a massza közepébe tesszük, és a húst henger alakúra formázzuk. Szétterítjük a kelkáposztaleveleket, beborítjuk a vékony szalonnával, és a közepére fektetjük a hústekercset. Betakarjuk a káposztával, és átkötjük cérnával. A sárgarépát és a póréhagymát felkarikázzuk. Vajjal kikent tűzálló edénybe fektetjük a húst, melléhalmozzuk a zöldségeket.
Felöntjük marhahúslevessel, és 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük. Közben saját levével locsolgatjuk.
Néhány percnyi pihentetés után felszeleteljük.