A pincehelyi Petki Józsefné kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlja szépséges tortáját. Nagyon finom, könnyen elkészíthető.
A szokott módon vékony, kerek piskótát sütünk a reszelt citromhéjjal egy kerek tortaformában. Ha kihűlt, másik, kisebb tortaforma aljába teszszük úgy, hogy annak az alját teljesen kitöltse. (Sütés után ugyanis összeugrik a tészta, s nem lesz szép, ha ugyanabban állítjuk össze a tortát, amelyben sütöttük.) Meghámozzuk az almát, a csutkáját kiszedjük, húsát felkockázzuk. Saját levében roppanósra pároljuk három evőkanálnyi fahéjas cukorral.
Egy nagyobb edényben csomómentesre keverjük a krémhez az egész tojásokat a vízzel vagy a tejjel, a maradék kristálycukorral és a pudingporral. Állandó keverés mellett kis lángon felfőzzük. Forrás után még egy percig főzzük, utána kihűtjük. Ha már langyos, hozzákeverjük a fahéjas almát is. Rásimítjuk a piskótára. A tetejére jön a porcukorral habbá vert tejszín. Csipetnyi őrölt fahéjjal díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap szépen lehet szeletelni.