Egyszerű citromos torta

Tészta

A lisztet, a tojássárgáját és a vajat a cukorral, 1-2 kanál hideg vízzel és egy csipetnyi sóval összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, kibélelünk vele egy 24 cm-es kivajazott tortaformát. Az alját villával megszurkáljuk, és a 190 fokos sütőben 15 perc alatt világosbarnára sütjük. Azután a tésztalapot megkenjük
a felvert tojásfehérjével.

Töltelék

A töltelékhez összekeverjük az egész tojásokat a
tojássárgájával, a tejszínnel, a cukorral, a liszttel, a citromok reszelt héjával és levével. A krémet a tésztára kenjük, majd a tortát még 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, végül mentával, valamint citromszeletekkel díszítjük.

kaloria 230 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink