Epergombóc

Epergombóc

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzöm. Amíg a krumpli fő, az epret megtisztítom, megmosom és lecsepegtetem. A főtt burgonyát megtisztítom, krumplinyomón áttöröm és a tojásokkal, a liszttel, 5 dkg vajjal, csipetnyi sóval sima masszává gyúrom. Ha ragadna
a tészta, kevés lisztet adok még hozzá. Lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagságúra kinyújtom, és 9 x 9 cm-es négyzetekre vágom. Mindegyikre 1-1 szem epret helyezek, és gombócokat formázok belőlük. A gombócokat lobogó sós vízben kifőzöm, szűrőkanállal kiszedem és lecsepegtetem. A zsemlemorzsát összekeverem a darált dióval, a maradék vajban világosra pirítom, és a gombócokat a diós morzsában meghempergetem. A forró
epergombócokat vaníliamártással vagy eperszósszal tálalom.

kaloria 500 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink