Epergranita vaníliás tejszínhabbal

Epergranita vaníliás tejszínhabbal

Egy kis lábasba beletesszük a cukrot, öntünk rá 1 deci vizet, és kis lángon, fedő nélkül, néha megkeverve 10-15 percig forraljuk. Ez idő alatt szépen be fog sűrűsödni. Ha kihűlt, belefacsarjuk a lime levét. A fagyasztott epret rövid ideig hagyjuk felengedni. Botmixerrel vagy turmixgéppel kicsit összetörjük, csak annyira, hogy darabos legyen, ne sima pép. Rálocsoljuk a lime-mal vagy citrommal ízesített cukorszirupot. Szétosztjuk négy kehely között.
A tejszínhabot pár csepp édesítőszerrel és a vaníliás cukorral nem túl kemény habbá verjük. Azonnal kínáljuk.

kaloria 190 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink