Tészta
Végre itt az eper! Igen, kedves olvasó, egyetértek önnel: áprilisban még elég borsos áron, de ha az első „találkozást” húsvétra időzítjük, az árcédula talán jobb színben tűnik fel. A tésztához a lisztet tálba szitálom, a cukrot beleteszem, a hideg vajat kézzel a keverékbe
morzsolom. Hozzáadom a kanál vizet, és az egészet lágy tésztává gyúrom össze, majd fóliába csomagolva 30
percre hűtőszekrénybe teszem pihenni. A tésztát kerekre nyújtom, és egy 24 cm átmérőjű, kivajazott gyümölcstortaformába nyomkodom. Villával megszurkálom, és újra kb. 30 percre visszateszem a hűtőbe. A sütőt 180 fokra előmelegítem, majd a kihűtött
tésztát 15 percig sütöm.
Eperkrém
Közben elkészítem az eperkrémet. A tejszínből kemény habot verek. 4-5 szem epret áttörök és a habba teszem, a többit felébe, negyedébe vágom, és belekeverem a cukorral, a vaníliás cukorral meg az összetördelt piskótával. Az egészet hűtőbe teszem. Ha lehűlt, megkenem vele a tortalapot.
Díszítés
A csokikat külön-külön felolvasztom, a dekorációnak
szánt eperszemek felét megmártom a fehér csokiban, majd a torta tetejére teszem a pirosat és a fehéret
váltogatva. Végül olvasztott étcsokit csorgatok a kész tortára.