Tészta
A piskótához a tojást szétválasztjuk sárgájára és fehérjére. A sárgájához tesszük az édesítőt és a mézpótlót, a fehérjéhez a citromlét. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet. A tésztát kimargarinozott tortaformába öntjük, majd mérsékelt hőfokon megsütjük.
Krém
A krémhez 1 dl vizet és 1 dl tejet felmelegítünk, beleszórunk 1 dkg zselatint, összekeverjük, és levesszük a tűzről. Amikor már majdnem hideg, összekeverjük a kefirrel, édesítjük, és belekeverjük a reszelt citromhéjat is. (A szebb színhatás miatt csepegtethetünk a krémhez is egy kevés szörpöt.) A kihűlt piskótatészta a tortaformában marad, erre öntjük a kefires krémet, majd hűtőszekrénybe tesszük. Ha megdermedt a krém, szépen elrendezzük az eperszemeket a kefir tetején. A szörpöt 5 dl vízzel felmelegítjük, beleszórjuk a másik 1 dkg zselatint, majd levesszük a tűzről. Amikor langyosodni és kicsit dermedni kezd, kanállal lassan rálocsoljuk a levet az eperre, és megint hűtőszekrénybe tesszük. A teljes dermedés után fogyasztható.