Eperzselés habos torta

Először a torta piskótaalapját készítjük el. Megolvasztjuk a vajat, hagyjuk langyosra hűlni. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót, összeforgatjuk. A két egész tojást és a cukrot egy keverőtálban, elektromos habverővel dolgozva, pár percig habosítjuk. Óvatosan beledolgozzuk a lisztet és a langyos olvasztott vajat. Egy 22-24 cm átmérőjű, kerek formába sütőpapírt szabunk. Beleöntjük a masszát. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Megmossuk és megtisztítjuk az epret. A felét apróra kockázzuk, félretesszük. A másik felét nagyobb darabokra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Kimérünk belőle 2,5 decit, hozzákeverünk 200 g cukrot. Ezt a levet is elfelezzük. A felében csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport. A másik felét egy kis lábasban felrakjuk főni. Ha felforrt, hozzákeverjük a pudingporos epret, szűk perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzhelyről, beleforgatjuk az apróra kockázott epret. Rákenjük a megsült tésztára, és betesszük a hűtőszekrénybe dermedni.

Tálalás előtt a tejszínből a porcukorra kemény habot verünk. Csillagcsőrrel felszerelt habzsákba töltjük, és rányomjuk az eperzselé tetejére. Végül összevágott eperrel, reszelt étcsokoládéval díszítjük.

Epres-mascarponés palacsintatorta

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink