Beleszitálunk a robotgép táljába 300 g lisztet, hozzáadjuk a kristálycukrot és a sót. Összekeverjük, majd beleforgatjuk a szárított élesztőt is. Egy kis tálba teszünk 6 evőkanál vajat, hozzátesszük a vizet és az írót, és mikrohullámú sütőben addig melegítjük, míg a vaj el nem olvad. Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, hozzáadjuk az egész tojást és a tojássárgáját, és addig keverjük a dagasztókarral, míg nem maradnak száraz lisztszemecskék. Folyamatos dagasztás közben apránként hozzáadjuk a maradék lisztet is, és addig dagasztjuk, míg puha, de ruganyos tésztát nem kapunk. Kelesztőtálba tesszük, és hagyjuk pihenni.
Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk. A felét kis cukros vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 25×45 centis téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a maradék vajjal. Megszórjuk az összevágott friss eperrel és a leszűrt eperbefőttel. Felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Úgy forgatjuk, hogy az illesztés alulra essen. 12 tekercsre felvágjuk, beletesszük a tepsibe. Letakarjuk, és szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük. Ha letelt az idő, 180 fokos sütőben fél óra alatt pirosra sütjük.
A mázhoz keverőtálba tesszük a porcukrot, a citromok reszelt héját (egy csipetnyit félreteszünk), kifacsart levét, a krémsajtot és a tejet. Kézi robotgéppel addig habosítjuk, míg sűrű krémet nem kapunk. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígíthatjuk. Ráöntjük a sütőből kivett, forró süteményre, végül megszórjuk egy csipetnyi reszelt citromhéjjal.