Egy nagy tálban összekeverjük a tésztához a lisztet, a porcukrot, a kukoricalisztet és a sót. Hozzáadjuk az apróra vágott vajat és a tejfölt, és gyorsan összemorzsoljuk. Cipót formázunk belőle, átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára hideg helyre tesszük pihenni (akár három napig is eltarthatjuk a hűtőszekrényben).
Közben elkészítjük a rakományt. Az epret megtisztítjuk, szükség szerint daraboljuk, majd összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel. Betesszük a hűtőszekrénybe ezt is.
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk. A hűtőből kivett tésztát kör alakúra nyújtjuk (nem baj, ha nem teljesen szabályos), körülbelül 35 cm legyen az átmérője. Belefektetjük a tepsibe. A közepén elosztjuk az epres tölteléket. Rászórjuk a csokipasztillákat. Oldalról körben ráhajtjuk a tésztát, kicsit rá is nyomkodjuk.
A felvert tojásban elkeverjük a tejszínt és egy csipetnyi barna cukrot, lekenjük vele körben a tészta visszahajtott széleit. Végül megszórjuk a maradék barna cukorral. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül egy óra alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni legalább 20 percet. Utána szeletekre vágva kínáljuk, jól illik a langyos sütemény mellé egy-egy gombóc eperfagyi.
Nézd meg a receptet videón a Mindmegette.hu-n!